Flexibel autorijden dankzij autoabonnementen

Vandaag de dag willen we vooral flexibel kunnen zijn. We leggen ons liever niet vast aan langdurige verplichtingen, want je weet immers maar nooit. In een maatschappij die constant aan verandering onderhevig is, willen we snel kunnen schakelen en willen we zaken snel aan kunnen passen. Dit is precies één van de redenen waarom steeds meer mensen overstappen van het kopen van een auto naar het autoabonnement. Of dit ook iets voor jou is? Lees dan snel verder om hier achter te komen.

Het autoabonnement, een flexibele verplichting

Bij het horen van het woord abonnement denk je direct aan het aangaan van een verplichting. Daarin heb je dan ook gelijk. Dus waar is dan die flexibiliteit? Autoabonnementen zijn het bewijs dat een verplichting en flexibiliteit wel degelijk samen gaan. Private lease, de andere benaming voor autoabonnementen, houdt in dat je voor een bepaalde contractstermijn een (vaak) nieuwe auto rijdt waar je maandelijks een bedrag voor betaalt. Je kunt zelf bepalen voor welke termijn jij wil gaan. Dit is veelal mogelijk vanaf 12 maanden tot en met 48 maanden. Verder moet je altijd van tevoren aangeven hoeveel kilometer je verwacht te gaan rijden. Dit is tot op zekere hoogte natuurlijk gissen en vandaar dat je bij veel aanbieders van private lease jouw kilometerbundel tussentijds aan kan passen. In veel gevallen kun je jouw autoabonnement kosteloos stopzetten als jouw persoonlijke situatie daar aanleiding toe geeft. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen in het geval van scheiding, arbeidsongeschikt raken of volledig je baan verliezen.

Keuze gemaakt voor een bepaalde auto?

Heb je eenmaal een keuze gemaakt qua auto, dan stopt de flexibiliteit nog niet. Vrijwel elke aanbieder van autoabonnementen biedt je namelijk nog een aantal “auto specifieke” opties aan. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan wel of niet kiezen voor winterbanden of voor iets dat “direct vervangend vervoer” wordt genoemd. Nu lijkt het misschien of een autoabonnement iets heel basics is. Dit is zeker niet het geval, want je hebt niets van doen met zaken als verzekeringen en motorrijtuigenbelasting. De kosten hiervan zijn, net als de kosten voor onderhoud en reparatie, inbegrepen in het maandbedrag dat je betaalt. Overzichtelijk en aangezien er geen verborgen kosten zijn kun je niet voor een onaangename financiële verrassing komen te staan.

Voor wie is het autoabonnement?

Hierin kunnen we heel kort zijn. Autoabonnementen zijn er voor een iedere die liever zijn spaargel dniet aanspreekt voor het kopen van een auto. Het is de ideale manier om auto te rijden als je geen waarde hecht aan het bezit ervan, maar juist wel aan het gebruik. Bovendien voorziet het in de behoefte van gemak, want onderhoud, reparatie en APK worden keurig voor je geregeld en heb je zelf dus geen omkijken naar. En hiermee is het aan jou. Vind jij gemak en zorgeloos rijden belangrijker dan het hebben van een auto? Dan is het autoabonnement ook iets voor jou!

Over mij

Auto Abonnement biedt een eenvoudig en persoonlijk auto-abonnement voor de moderne bestuurder. Onze kant-en-klare auto’s zijn bedoeld voor iedereen die waarde hecht aan gemak, betrouwbaarheid, flexibiliteit en uiteindelijk gemoedsrust