Eindelijk ook eens een nieuwe auto rijden

Het is de droom van veel mensen……het rijden van een nieuwe auto. Helaas is deze droom lang niet door iedereen te realiseren. Maar al te vaak ontbreken de financiële middelen hiertoe. Natuurlijk kun je overwegen om een lening af te sluiten voor de aankoop van een nieuwe auto, maar hierbij is het altijd maar afwachten of jouw inkomen voldoende is om deze lening ook daadwerkelijk te krijgen. Door de komst van het zogenaamde autoabonnement komt het rijden van een nieuwe auto ineens binnen het bereik van een grote groep mensen die deze wens al zo lang hebben.

~

Autoabonnement = private lease

Een autoabonnement laat zich het beste omschrijven als een vorm van private lease. Private lease, en hiermee dus ook autoabonnementen, is erg geliefd bij met name de leeftijdsgroep 25 – 35 jarigen. Deze groep heeft veel minder op met het bezitten van een auto. Maar zonder een auto kunnen of willen is een heel ander verhaal. En als er dan een toch een auto moet komen, dan liefst een nieuwe die niet gefinancierd hoeft te worden door eigen spaargeld. Kortom, je kunt dan eigenlijk niet om het autoabonnement heen. Je kiest een auto uit die het beste bij je past en betaalt hier vervolgens maandelijks een vast all-in bedrag voor. All-in betekent in dit geval dat in vrijwel alle gevallen de volgende kosten zijn inbegrepen:

  • Verzekeringen
  • Wegenbelasting, ook wel motorrijtuigenbelasting genoemd
  • Onderhoud en reparatie
  • APK (indien van toepassing)

Brandstofkosten en bekeuringen vallen buiten het abonnementsgeld, maar dat spreekt natuurlijk voor zich.

Goed voor het milieu

Het klinkt je misschien vreemd in de oren in relatie tot het milieu, maar tot op zekere hoogte is kiezen voor private lease/autoabonnementen goed voor het milieu. Je rijdt dan immers een nieuwe auto en het is maar de vraag of je dit anders ook gedaan zou hebben. De kans is groot dat je vanwege financiële redenen gekozen zou hebben voor een iets oudere auto. De wat oudere auto’s kennen een hogere CO2 uitstoot en uitstoot van fijnstofdeeltjes. Door “nieuw” te rijden ligt de uitstoot van CO2
en fijnstof lager. Bovendien kun je bij een groot aantal aanbieders van private lease ook kiezen voor de meest milieuvriendelijke vorm van auto rijden, namelijk elektrisch.

t

Eenvoudig af te sluiten

Het afsluiten van een autoabonnement is zo gedaan en vaak kun je al binnen enkele dagen beschikken over jouw nieuwe auto. Uiteraard is het goed om vooraf stil te staan bij zaken als:

  • Welk type auto past het best bij mij en mijn situatie?
  • Wat is mijn budget dat ik maandelijks kan missen?
  • Hoeveel kilometer denk ik te gaan rijden per jaar?
  • Voor welk bedrag kies ik qua eigen risico?
  • Naar welke contractduur gaat mijn voorkeur uit?

Uiteraard kun je dit soort zaken ook bespreken met de door jou gekozen aanbieder. Deze is immers
niet voor niets de specialist op dit vlak. Wij wensen je in elk geval vast veel veilige kilometers in jouw
nieuwe auto!

Over mij

Auto Abonnement biedt een eenvoudig en persoonlijk auto-abonnement voor de moderne bestuurder. Onze kant-en-klare auto’s zijn bedoeld voor iedereen die waarde hecht aan gemak, betrouwbaarheid, flexibiliteit en uiteindelijk gemoedsrust