Autoabonnementen vs auto kopen

Voor veel mensen is het kopen van een auto een puur noodzakelijke uitgave. Bovendien is het een uitgave die veel mensen aan het hart gaat. Want heb je nu echt zo lang en zo hard gespaard om dit geld vervolgens aan een auto uit te geven? Lange tijd was er maar weinig keus op dit vlak. Of je kocht een auto van spaargeld of je sloot hier een lening voor af. Maar vandaag de dag zijn er nog meer wegen die naar Rome leiden en de nieuwste weg in dit geval is de weg van de autoabonnementen. Een autoabonnement is eigenlijk niets anders dan private lease en is voor veel mensen een aantrekkelijke manier om een nieuwe auto te rijden. Speciaal voor jou zetten we het autoabonnement tegenover het kopen van een auto.

Het eigendom van de auto

Als je uit eigen financiële middelen een auto koop, dan is deze uiteraard voor de volle honderd procent van jou. Wanneer je kiest voor een autoabonnement wordt je geen eigenaar van de auto. Je wordt gebruiker van de auto gedurende de tijd dat het abonnement loopt. Vaak is dit 24 tot 48 maanden. Je betaalt maandelijks een bedrag dat onder andere afhankelijk is van het type auto dat je hebt uitgezocht en het aantal kilometers dat je denkt te gaan rijden. Veel aanbieders van autoabonnementen bieden je aan het einde van de looptijd aan om de auto die je hebt gereden alsnog te kopen.

Kosten en rompslomp

Wanneer je een auto hebt gekocht ben je voor een aantal zaken zelf verantwoordelijk. Denk hierbij aan zaken als APK, onderhoud, reparatie, wegenbelasting en verzekeringen. Zoals je ongetwijfeld weet allemaal zaken die, zeker bij elkaar opgeteld, aardig in de papieren lopen. Als je besluit te kiezen voor private lease, dan heb je deze kosten en rompslomp niet. Zie het autoabonnement dan ook als een all inclusive pakket, waarbij alle kosten in het abonnementstarief zijn inbegrepen.

r
N

Alle kosten?

Nee, niet alle kosten zijn inbegrepen, want autoabonnementen en het kopen van een auto hebben ook raakvlakken met elkaar. Deze raakvlakken zijn dat je voor beide opties die je hebt zelf de kosten voor de brandstof moet betalen. En rij je een keer door rood, te hard of…….. Afijn, je begrijpt het vast al wel, boetes en bekeuringen zijn in beide gevallen ook gewoon voor eigen rekening.

Wat is voordeliger?

Het is lastig om aan te geven wat voordeliger is, het kopen van een auto of het autoabonnement. Hierbij speelt er natuurlijk ook meer dan enkel en alleen de factor prijs. Hoeveel waarde hecht jij aan het eigendom van een auto? Wil je jouw spaargeld gebruiken voor de aanschaf van een auto? Vragen die je zeker mee moet nemen in jouw beslissing. Weet in elk geval dat autoabonnementen er niet voor niets zijn en wellicht ook een prima keuze voor jou zijn.

U

Over mij

Auto Abonnement biedt een eenvoudig en persoonlijk auto-abonnement voor de moderne bestuurder. Onze kant-en-klare auto’s zijn bedoeld voor iedereen die waarde hecht aan gemak, betrouwbaarheid, flexibiliteit en uiteindelijk gemoedsrust